MEGA SLEVY! 30 % na vybrané polohovací stoly a ergonomické židle! | Prodlužujeme do 20. října 22. října nebo do vyprodání zásob.

Jak vyčistit kancelářskou židli, aby vypadala jako nová?

Kolik hodin denně strávíte na kancelářské židli? A kolik péče jí věnujete? Stejně jako vaše auto nebo oblíbené boty, i ona si zaslouží trochu pozornosti. S našimi tipy bude opět jako nová a připravená vás podpořit při každém pracovním úkolu. Pojďme jí společně vrátit ztracený lesk!

 

zdravotní kancelářská židle
Kancelářská židle si zaslouží si pravidelnou péči.

Postup, jak vyčistit kancelářskou židli

Každá část kancelářské židle vyžaduje specifickou metodu čištění. Klíčem k úspěchu je opatrnost a volba vhodných prostředků, které nepoškodí materiál.

Jak vyčistit skvrny na čalounění

Látkové čalounění a koženka 

Teplou vodu smíchejte s jemným čisticím prostředkem (využít můžete i mýdlo). Houbičku namočte do roztoku, dobře vyždímejte a opatrně vyčistěte skvrny. Zbytky mýdla setřete čistým suchým hadříkem. Před dalším použitím nechte židli dobře vyschnout.

 

Pravá kůže 

Při čištění pravé kůže používejte výhradně jemné čisticí prostředky, určené přímo na kůži. Skvrny vyčistěte vlhkým hadříkem a dbejte na to, abyste kůži příliš nenamáčeli.
Kůži pravidelně ošetřujte kondicionérem, který ji hydratuje a chrání před vysycháním 

a popraskáním.

Jak vyčistit síťovinu

Nejprve vysavačem s jemným kartáčem vysajte prach a nečistoty, následně můžete otřít síťovinu vlhkým hadříkem namočeným v mýdlové vodě nebo šetrném čistícím prostředku. Zbytky mýdla odstraňte suchým hadříkem a nechte síťovinu řádně vyschnout.

Víte, že pravidelným čištěním kancelářské židle přispíváte k lepší kvalitě vzduchu na vašem pracovišti? V textiliích se totiž usazuje prach a nejrůznější alergeny.

Jak vyčistit kolečka u židle

Nejprve kolečka odmontujte (většina kancelářských židlí má kolečka, která lze snadno sundat zatažením za kolečko směrem dolů, případně můžete použít šroubovák).
Vlasy zamotané v kolečku odstřihněte a vytáhněte rukou nebo pinzetou. Nečistoty a prach vysajte vysavačem.


Pokud jsou kolečka silně znečištěná, namočte je na několik minut do teplé vody s mýdlem
a poté očistěte kartáčkem. Po vyschnutí můžete pohyblivé části kolečka namazat silikonovým olejem nebo speciálním mazivem, aby se hladce točila.

Jak odstranit vrzání židle

Kancelářské židle mohou po čase začít nepříjemně vrzat, což působí rušivě na vás, ale i vaše kolegy. Nemusíte si zoufat – máme pro vás snadný postup, jak tento problém vyřešit jednou provždy.

  1. Najděte zdroj vrzání – vrzání zpravidla pochází z pohyblivých částí židle, jako jsou kolečka, píst nebo kloub opěradla.
  2. Namažte pohyblivé části – pomocí silikonového oleje nebo maziva na mechanické části promažte všechny pohyblivé spoje.
  3. Utáhněte šrouby a matice – pokud vrzání nepřestane, zkontrolujte všechny šrouby a matice a utáhněte je.
jak odstranit vrzání židle
Pravidelná údržba a mazání pohyblivých částí kancelářské židle zabrání vrzání.

Nejčastější dotazy a odpovědi

Jak často čistit kancelářskou židli?

Doporučujeme kancelářskou židli čistit alespoň jednou za dva měsíce, abyste předešli hromadění prachu a nečistot. Skvrny odstraňujte ihned, jakmile vzniknou, aby se do čalounění nevsákly.

Jaké čisticí prostředky jsou nejvhodnější?

Vždy volte šetrné čistící prostředky, vhodné na konkrétní typ čalounění. Na látkové čalounění a koženku postačí jemný mýdlový roztok, u pravé kůže je třeba použít přípravky určené přímo na kůži. Před použitím nového čisticího prostředku otestujte jeho účinek na méně viditelném místě, abyste předešli možnému poškození materiálu.

Jak dlouho trvá, než kancelářská židle po vyčištění vyschne?

Látkové čalounění schne 4-6 hodin, koženka a kůže tak snadno neabsorbuje vodu a doba schnutí je u ní 1-2 hodiny. Židli sušte na dobře větraném místě, vyhněte se sušení na přímém slunci, hrozí vyblednutí barvy.

Jak často by se měla kožená židle ošetřovat kondicionérem?

Koženou kancelářskou židli doporučujeme ošetřovat kondicionérem přibližně každých
3–6 měsíců, aby zůstala pružná a chráněná před vysycháním a praskáním.

500 Kč na nákup