Poslední šance! Výprodej: slevy až 20 % na vybrané výškově nastavitelné stoly a ergonomické židle! Prodlužujeme do 28.4. nebo do vyprodání zásob.

Polohovací stoly vám dopřejí určitý druh pohybu, i když se zrovna nemůžete ze své kanceláře ani hnout

Rozhovor s fyzioterapeutkou Gabrielou Pelánovou, která vysvětlí výhody a benefity zvedacích stolů ve firmách. Prozradí také tři tipy, jak si práci u polohovacího stolu zpříjemnit a ještě více prospět svému zdraví.

Proč zvedací stoly pomáhají při bolestech zad?

Bolest zad je mimo jiné signálem, že našemu tělu došly síly (tzn. že je bolavé, přetížené, unavené) a potřebuje nějakou změnu. Zvedací stoly vám tuto změnu jedním stisknutím tlačítka umožní. Jsou skvělou volbou pro lidi, kteří tráví většinu svého pracovního času u počítače, protože jim dopřejí určitý druh pohybu, i když se zrovna nemohou ze své kanceláře ani hnout. S čím konkrétně pomohou? S pomocí zvedacích stolů, si nastavíte ideální výšku v sedě i vestoje. Vše v závislosti na výšce vaší postavy, židle i monitoru. Tím získáte ideální nastavení vašeho pracovního prostoru, ve kterém se budete skvěle cítit a budete mít možnost se lépe pohybovat.

Tip: Pořiďte si do kanceláře vhodné přezutí např. pohodlné zdravotní pantofle. Nebudete tak své nohy celý den trápit v uzavřené úzké botě a při práci ve stoje tím zlepšíte funkci chodidla a tím i celý postoj a držení těla. Mgr. Gabriela Pelánová, fyzioterapeutka z projektu Fyzio do kanclu
 

Jaký smysl mají polohovací stoly ve velkých firmách?

Každý z nás potřebuje individuální nastavení svého pracovního místa, aby mohl při práci pohodlně sedět a netrápily ho věčně zatuhlé svaly nebo bolavá záda. Pro ideální nastavení je nejdůležitější výška postavy, od které se správné nastavení stolu, židle a monitoru odvíjí. Z tohoto důvodu je volba jednotné výšky všech stolů (která je nejčastěji 75 cm), bez možnosti výškového nastavení nevyhovující. Zvedací stoly elegantně tento problém vyřeší, a ještě přinesou mnoho dalších benefitů.

Tip: Při nastavení monitoru se posaďte rovně a pohodlně se opřete o svou židli. Chodidla jsou na zemi a úhel mezi koleny svírá 90 stupňů. V této pozici si nastavte horní hranu monitoru do výšky očí. Při takovém nastavení se budete do monitoru dívat přirozeně a nebudete přetěžovat svaly kolem krční páteře. Mgr. Gabriela Pelánová, fyzioterapeutka z projektu Fyzio do kanclu
 

Jaká je výhoda zvedacích stolů, když v rámci firmy používá jedno pracovní místo více zaměstnanců?

Jedno pracovní místo, o které se dělí více zaměstnanců je v dnešní době častý kancelářský trend. Nemusí však být úplně pro každého tou nejlepší volbou, protože každý má trochu jiné nároky a potřeby při nastavení židle, stolu či monitoru. Za pomoci zvedacího stolu, si však každý zaměstnanec upraví své místo individuálně a to hlavně podle výšky své postavy, ale i dalších parametrů.

Tip: Dělejte si při práci u počítače pravidelné pauzy. Vždy bude stačit pouze pár minut. Jednou za hodinu se zvedněte, projděte se nebo se protáhněte. Nedovolte svému tělu, aby na židli zatuhlo dlouho v jedné pozici. Mgr. Gabriela Pelánová, fyzioterapeutka z projektu Fyzio do kanclu
 

Produkty, o kterých píšeme v tomto článku

500 Kč na nákup