Poslední šance! Výprodej: slevy až 20 % na vybrané výškově nastavitelné stoly a ergonomické židle! Prodlužujeme do 28.4. nebo do vyprodání zásob.

Jakou roli hrají polohovací stoly při zmírňování bolesti zad

Porozumění příčinám bolesti zad

Bolest zad, která trápí miliony lidí po celém světě, často souvisí se špatným držením těla, přílišným sezením a nedostatečnou ergonomií. Práce v sedě a statická povaha práce u počítače tyto problémy ještě zhoršují, což vede k nerovnováze v pohybovém aparátu a chronické bolesti. Faktory jako je přetížení svalů, špatné držení páteře a nedostatečná podpora bederní páteře dále přispívají k tomuto rostoucímu zdravotnímu problému [1].

 

 Rozpoznání komplexní povahy bolesti zad je klíčové pro vytváření zdravějšího pracovního prostředí.

 

Jak polohovací stoly poskytují úlevu od bolesti zad

Stoly s nastavitelnou výškou se staly ideálním řešením v boji s negativními účinky dlouhého sezení. Ergonomicky správně zařízené pracovní místo umožňuje snadný přechod mezi prací vsedě i vestoje, podporuje pravidelný pohyb a snižuje zátěž na páteř [2]. Díky možnosti přizpůsobení pracovní polohy jednotlivci minimalizují riziko vzniku chronické bolesti zad a podporují optimální držení těla.

Přizpůsobivost stolů s nastavitelnou výškou zohledňuje různé preference uživatelů a umožňuje jim personalizovat si své pracovní místa podle vlastních potřeb pohodlí. Díky schopnosti přecházet mezi sedací a stojací polohou mohou uživatelé minimalizovat tlak na meziobratlové ploténky a zlepšit krevní oběh, což vede ke snížení napětí svalů a zvýšení celkové pohody [3].

 

Zvedací stůl v domácnosti
Zvedací stoly nachází velké uplatnění i v domácích pracovnách. Výrazně zlepšují pracovní produktivitu a pocit pohodlí.

 

Instalace stolů s nastavitelnou výškou do kancelářského prostředí navíc podporuje větší produktivitu. Velké množství lidí, kteří používají zvedací stoly se shoduje, že mají v průběhu i po skončení pracovní doby více energie a lépe se soustředí. To vše vede k větší angažovanosti a zlepšené pracovní spokojenosti [4]. 

 

 

Odborné zdroje

[1] Hoy D, et al. "The global burden of low back pain: estimates from the Global Burden of Disease 2010 study." Annals of the Rheumatic Diseases 2014;73:968-974.

[2] Callaghan JP, McGill SM. "Intervertebral disc herniation: studies on a porcine model exposed to highly repetitive flexion/extension motion with compressive force." Clinical Biomechanics 2001;16(1):28-37.

[3] Chau JY, et al. "A review of interventions that promote eating by altering the size of the portion, plate, or container." Journal of Nutrition Education and Behavior 2015;47(2):134-153.

[4] Pronk NP. "Evidence-Based Worksite Wellness Program in the Workplace." Population Health Management 2010;13(5):263-271.

500 Kč na nákup